Hot Grips - pre zachovanie pohodlného riadenia aj v chlade

Babie leto je tu!

Slnko síce vykúka spoza hmly, ale pri jazde na motorke či štvorkolke človek prefúkne do kosti. Preto sa snažte mať na sebe oblečených viac izolačných vrstiev, ktoré vás zahrejú.
No Vaše ruky to potrebujú ešte viac!

Úchyty na riadidlách motocykla sú miesta, kde Vaše ruky trávia väčšinu času a pomáhajú vám ovládať plyn a riadiť motocykel. Pre jazdca je to veľmi dôležitý kontaktný bod a nemusí sa mu pozdávať rukoväť ponúkaná výrobcom.

Na trhu je k dispozícii niekoľko modelov rukovätí, samozrejme vrátane vyhrievaných, ktoré sú v zime nesmierným prínosom. Vyhrievané rukoväte vám umožnia zahriať ruky bez toho, aby ste ich museli zložiť z riadidiel. HOTGRIPS Oxford sú skvelým príkladom vyhrievaných rukovätí, ktoré sú k dispozícii pre väčšinu motocyklov, štvorkoliek a je možné ich namontovať každému, kto je aspoň trochu technický zručný. Ak medzi nich nepatríte tak rýchlo do dielne skúseného mechanika.
Ak inštalujete rukoväť, ktorá má väčší priemer ako pôvodná rukoväť riadidiel, bude to mať vplyv na vašu aplikáciu plynu, na čo prihliadajte pri výbere gripov pre váš motocykel.
Rukoväte sa ovládajú veľmi jednoducho a ovládacia jednotka namontovaná na rukoväti vám ponúka možnosti zapínania a vypínania vyhrievaných gripov a tiež vám umožňuje zvyšovať alebo znižovať nastavenie tepla.
2 tlačidlá, to nie je zrovna veda!



Môžte vyraziť aj v letných rukaviciach a otočiť rukoväte priamo na 100%. My sme to skúšali a už za pár kilometrov jazdy bolo badateľné spozorovať teplo generované rukoväťami, vďaka ktorým bol zážitok z jazdy oveľa pohodlnejší. Ak veľa jazdíte po meste, nastavenie 100% tepla môže byť trochu viac a je potrebné ho trošku znížiť.Rovnako však ak jazdíte po diaľniciach, stačí kľudne nastavenie výkonu ohrevu na 50-75% . Ak patríte medzi úplných zimomravcov môžte ich dokonca nakombinovať s termo návlekmi na páčky Oxford Insulever, ktoré zakrývajú páku brzdy a spojky. Chránia ich pred chladom a uľahčujú obsluhu v chladných podmienkach.

Nesmieme spomenúť, že vyhrievané gripy majú slušný návod na montáž a všetko vybavenie, ktoré potrebujete, aby ste si ich mohli na motocykel či ATV namontovať.

 

Zakúpiť si môžte z prevedenia OXFORD ESSENTIAL alebo OXFORD PREMIUM.

 - odporúča model rady Premium nakoľko je možné regulovať- ovládať nastavenie teploty pomocou 5 stupňov s led svetelnými kontrolkami a inteligentným úsporným režimom šetrenia batérie - keď zabudnete gripy vypnúť nič sa nedeje vypnú sa samé!

 

Možné prevedenia:
Adventure - Hrubší gumený povrch pre maximálnu odolnosť voči opotrebovaniu a trvácnosť. Štvorcová štruktúra zabezpečuje maximálne pohltenie vibrácií. Dĺžku gripu nadstavíte od 122-132mm
Sports - Elastické a ultra priliehavé rukoväte s kosoštvorcovou štruktúrou, inšpirované športovými rukoväťami tak, aby zabezpečovali väčší komfort a pohodlie. Dĺžku gripu nadstavíte od 114-123mm
Touring - Vývoj štruktúry povrchu vyhrievaných rukovätí dbal na ich ergonómiu a trvácnosť.
CRUISER - pre riadidlá s priemerom 25,4mm, redukcia pre vybrané modely Honda a Harley Davidson, ovládací panel v chrómovom prevedení
NEW RETRO - dizajn prispôsobený motocyklom s retro štýlom, . Dĺžku gripu nadstavíte od 113-120mm
ESSENTIAL SCOOTER - pre všetky modely skútrov, teplota ohrevu do 45°C
ATV - na štvorkolky - priemer oboch rukovätí 22 mm, Dĺžku gripu nadstavíte od 119-138mm